Cooperació local per al creixement global

Fins a cent persones han participat aquest dijous a les jornades “DAFO. Aflorant oportunitats”, organitzades per UA1 Ràdio. L’esdeveniment ha volgut explorar les oportunitats de negoci que ofereix la relació entre Lleida i Barcelona. Per fer-ho, s’ha posat sota un mateix sostre les personalitats més importants del món de l’empresa i de les institucionals catalanes. Entre elles, el president de Foment de Treball, Joaquim Gay de Montellà; el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet; la tinent d’alcalde d’Economia i Ocupació de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Entre les conclusions, destaca la necessitat crear empreses més grans per fer-les competitives a nivell mundial i facilitar que el territori es beneficiïi d’infraestructures com el Port de Barcelona o Mercabarna. Lleida també s’ha destacat com un actiu econòmic per al país. Segons el director general de Mercabarna, Josep Tejedo, el sector agroalimentari és un dels principals sectors d’impuls econòmics de Catalunya. En aquest sentit, Lleida té un gran camí per recórrer. Per la seva banda, Àngel Ros ha demanat que la candidatura olímpica de Barcelona per al 2026 tingui en compte el Pirineu de Lleida.

Les jornades busquen les oportunitats de negoci per a Lleida, Barcelona i també per al país. Ho han fet des dels diversos sectors que impulsen econòmicament Catalunya: tecnologies, indústria i agroalimentació. Les jornades també han tingut un espai per a reflexionar sobre com les institucions poden impulsar el creixement econòmic d’un país. En aquest sentit, tant el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, com el president de Fira de Barcelona, Josep Lluís Bonet, han assegurat que una Catalunya independent no seria viable econòmicament. Les jornades “DAFO. Aflorant oportunitats” se celebraran al mes de gener o febrer a la ciutat de Barcelona.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Desplaça cap amunt